Tās ir brokastis, kādas jūs vēl nekad neesat nogaršojuši! Omelete-soufflé vai to tulkojot latviski – pufīgā omlete, ko savulaik vienā no pasaules slavenākajiem un senākajiem Francijas restorāniem gatavoja tā saimniece Anete Pulāra.
Anna “Anete” Butio Pulāra (Anne “Annette” Boutiaut Poulard pasaulē nāca 1851. gada 15. aprīlī, bet mūžībā devās 1931. gada 7. maijā. Viņa bija pazīstama visā Francijā kā izcila pavāre un viesnīcas “Mont-Saint-Michel” īpašniece. Pasaules slavu viņa ieguva ar pašas gatavoto omleti, kuras oriģinālais nosaukums bija “Omelette de la mère Poulard”.
Šī omlete ir arī Francijas nacionālais “simbols”. Interesanti, ka tajā nav nekādu neparastu sastāvdaļu, patiesībā to ir pat ļoti maz, taču, lai to pareizi pagatavotu, ir jāseko instrukcijām! Šī omlete ir patiešām brīnišķīgs veids, kā brokastis padarīt īpašas.
Ēstuvi “La Mere Poulard” Anete un viņas vīrs Viktors atvēra 1888.gadā, un tas bija arī kā pirmais viesu nams, kurā laiku pa laikam viesojās daudzi slaveni un zināmi ļaudis. Viktors kādu laiku bija arī Monsenmišelas mērs, un viņa un Anetes zelta kāzu jubilejas svinības, kas norisinājās 1923.gadā, iegāja vēsturē kā gadsimta skaistākās svinības.
1923.gadā Viktors devās uz citiem medību laukiem, bet 1931.gadā – arī Anete.
Izpildi testu!
Tikmēr “La Mere Poulard” visus šos gadus palika kā patiesa gardēžu iecienīta vieta, kurā viesojās un bija to iecienījuši daudzi slaveni cilvēki, tostarp karalis Edvards VII, modes dizaineris Kristians Diors, daudzi Francijas prezidenti, arī Lielbritānijas “dzelzs lēdija” Margarete Tečere un arī ASV kinozvaigzne Merilina Menro.
Šī omlete ir unikāla ar to, ka tā ir jāgatavo īpaši un tieši kā – uzzināsiet to šajā rakstā!
Raksta turpinājumu lasi nākošajā lapā: